petak, 01 septembar 2017 14:19

"Lovćen" u nedjelju protiv "Berana", Marković: Dužni smo navijačima

Tim „Lovćena“ je u septembarski ciklus drugoligaškog takmičenja ušao sa razočaravajućim bilansom.

Bez pobjede, uz tek tri boda iz četiri kola, tim Dragana Kanatlarovskog ni na jednoj dosadašnjoj utakmici nije prikazao izdanja kakva su najavljivana pred sezonu. Nova runda takmičenja slijedi već u nedjelju, kada „Lovćen“ dočekuje drugoplagiranu ekipu „Berana“.

Nema sumnje da je pred cetinjskim sastavom težak zadatak. Beranci su juče, u derbiju četvrtog kola protiv „Bokelja“, upisali prvi poraz – ali tome su prethodila njihova dobra izdanja i tri vezane pobjede.

Da će u nedjelju „Lovćen“ biti na još jednom teškom iskušenju, saglasan je i prvotimac Željko Marković.

Naš sljedeći protivnik je čvrsta ekipa, koja zauzima drugo mjesto na tabeli. To, međutim, ne utiče na naše šanse za pobjedu. Jako nam je potreban trijumf, koji bi za nas i u psihičkom pogledu imao ogroman značaj. Uz to, mislim da dugujemo navijačima jednu pravu, borbenu utakmicu, a prije svega prvu pobjedu, do koje ćemo, nadam se, doći u nedjelju – smatra Marković.

Vjetar u leđa za domaći tim, prema Markovićevom mišljenju, predstavljao bi nastup najsvježijeg pojačanja – Gorana Vujovića.

Vjerujem da će igrati u nedjelju, a o njegovim kvalitetima je suvišno govoriti. Prošle godine bio je jedan od najboljih igrača u Prvoj ligi. Uz Jablana i Radunovića, on je naše najveće pojačanje. Stigao je u pravi čas i vjerujem da će nam mnogo pomoći kako bi prevazišli trenutnu situaciju – zaključuje Marković.

Utakmica „Lovćen“ – „Berane“ na programu je u nedjelju na Obilića poljani, uz početak u 16 časova.

A.T. / RTV Cetinje

Read 312 times