petak, 08 septembar 2017 21:11

Ivanović: Letonci su odlični, ali dobra odbrana može nam donijeti povoljan rezultat

Košarkaška reprezentacija Crne Gore u nedjelju će prvi put nastupiti u nokaut fazi Eurobasketa. Rival u osmini finala biće Letonija, a meč će biti odigran u Istanbulu, gdje su crnogorski košarkaši doputovali danas.

Sagovornik Radija Cetinje večeras je bio naš reprezentativac Nikola Ivanović, koji je najavio predstojeći duel, uz kraću analizu nastupa našeg tima u grupi 'C'.

Kada je riječ o dosadašnjem toku Eurobasketa, on ističe da je najvažnije što je samopouzdanje ekipe raslo iz utakmice u utakmicu.

Iskreno, prvenstvo nije krenulo baš onako kako smo očekivali. Pritom, ne mislim samo na poraz od Španije, već na način na koji smo taj poraz doživjeli. Ipak, poslije toga se dogodilo mnogo pozitivnih stvari. Iz meča u meč smo konstantno podizali nivo igre. Stoga, na kraju, treće mjesto je i realnost, a mi smo zadovoljni - jer je sam plasman u osminu finala velika stvar. Naravno, to ne znači da smo opušteni pred nedjeljnu utakmicu - ističe Ivanović za Radio Cetinje.

A u nedjeljnom susretu, suparnik Crne Gore biće izuzetno kvalitetna reprezentacija - koja je, između ostalih, upisala i pobjede nad Rusijom i Turskom.

Letonija je reprezentacija koja u svakom trenutku na terenu ima minimum četiri vrhunska šutera. Odlični su u tranziciji. Što se samog načina igre tiče, Letonci su možda i najnezgodniji protivnik kojeg smo mogli dobiti - smatra Ivanović.

Ipak, naš reprezentativac smatra kako je jasno na koji način bi Crna Gora mogla da se suprotstavi letonskoj selekciji.

Nama je u tom susretu, iznad svega, potrebna vrhunska igra u odbrani. Neophodan je i jedan fizički pristup u oba pravca. Mislim da mi to možemo, isto kao što mislim i da je to jedini način da izvučemo povoljan rezultat - rekao je Ivanović.

Šesti meč crnogorske reprezentacije na ovogodišnjem Eurobasketu počeće u neuobičajeno ranom terminu - u 11:30 časova.

A. Tomović / RTV Cetinje

Read 472 times