srijeda, 11 oktobar 2017 11:19

"Lovćen" večeras u Novom Mestu: Oba tima žele pobjedu na startu

Košarkaši „Lovćena“ večeras će debitovati u prvoj sezoni Druge ABA lige. Cetinjski klub gostovaće „Krki“ u Novom Mestu, a pred večerašnji duel iz oba tabora najavljuju kako će ići na pobjedu.

Takmičenje je startovalo sinoćnjim duelom „Bosne“ i „Vršca“ (77:84), a preostalih pet mečeva na programu je večeras.

Tim sa Cetinja je pred novu sezonu napravio dobar posao – „Lovćen“ je pojačalo više iskusnih igrača, među kojima se posebno ističu imena Albijanića, Baćovića i Vrbice. Sa druge strane, ekipa je pokazala znatne oscilacije tokom kontrolnih susreta, ali ohrabruje što su mnogo bolja izdanja pružali u finišu priprema.

„Krka“ je tokom posljednjih sedam sezona bila član ABA lige, a prethodnu sezonu okončala je kao trećeplasirani sastav slovenačkog šampionata i finalista Kupa Slovenije. U novu sezonu, klub iz Novog Mesta ulazi podmlađen, ali sa visokim ambicijama – među kojima je i brz povratak u najjači regionalni takmičarski rang.

lipskabanner

Uoči gostovanja u Novom Mestu, trener „Lovćena“ Dragan Radović smatra kako njegovi igrači moraju pružiti krajnje borbeno izdanje.

Naš protivnik je tim koji je godinama igrao Prvu ABA ligu, a uz to su i u samom vrhu slovenačke košarke. Imaju ambiciju da se što prije vrate u viši rang, a imaju i tim sa kojim to mogu da ostvare. Međutim, mi večerašnju utakmicu vidimo kao odličnu priliku da odmjerimo snage sa jednom jakom ekipom, da vidimo kakve su naše trenutne mogućnosti i nivo igre – istakao je Radović.

Strateg slovenačke ekipe Simon Petrov kazao je kako respektuje „Lovćen“, ali da uprkos tome „Krka“ ide na pobjedu.

Počinjemo sezonu koja će biti zanimljiva, a koju dočekujemo sa podmlađenim timom. Uprkos tome, želimo da se predstavimo u najboljem svijetlu. „Lovćen“ ima više iskusnih igrača, koji su u prethodnim godinama nastupali za različite timove u ABA ligi, ali i nekoliko dobrih mladih crnogorskih igrača. Mi smo sklopili tim prošle sedmice, ali uprkos tome želimo da počnemo nastup u novom takmičenju pobjedom – kazao je Petrov.

Utakmica u dvorani „Leon Štukelj“ počeće u 19:00 časova. Meč će suditi Denis Hadžić, Želimir Tresoglavić i Ivan Paić.

Najavu prve sezone Druge ABA lige možete pročitati ovdje.

R.C.

Read 293 times