srijeda, 11 oktobar 2017 12:15

Cetinjski trkači zapaženi u Dubrovniku: Boriloviću prvo mjesto, Mijanoviću drugo

Dubrovnik je prošlog vikenda bio domaćin Međunarodne brdske auto trke Memorijal “Željko Đuratović”. Bila je to deveta, ujedno i posljednja ovosezonska trka u okviru prvenstva Hrvatske, koja je bodovana i za šampionat Crne Gore.

Među brojnim takmičarima, u Dubrovniku su nastupila dva vozača cetinjskog “Lovćena”, koji su ostvarili odlične rezultate. Rajko Borilović osvojio je prvo mjesto u klasi 1400H, dok je Nikola Mijanović bio drugoplasirani u konkurenciji 1400A.

Trka je vožena na stazi Komolac – Brgat, dugoj 3.260 metara, a po povratku na Cetinje, Rajko Borilović je u razgovoru za naš radio istakao kako je izuzetno zadovoljan, i samom trkom i sezonom na izmaku.

Nijesam očekivao ovakav rezultat na početku sezone. Trka u Dubrovniku bila je odlična, staza dobro pripremljena, kao i sama organizacija. Što se tiče klupskog učinka tokom čitave sezone, prije svega moram da kažem da je automobilizam veoma skup sport, sa mnogo odricanja. Stoga, vjerujem da nas sljedeće sezone čekaju još bolji rezultati – istakao je Borilović.

lipskabanner

Za koji dan biće poznato koje je mjesto “Lovćen” osvojio u generalnom državnom poretku. Ipak, Borilović ističe kako su u klubu zadovoljni i ponosni na ovosezonske rezultate takmičara.

U generalnom plasmanu, ja sam na prvom mjestu u klasi 1400H, Nikola Mijanović je drugi u klasi 1400, kao i Goran Kapičić u klasi 2000N. Sezonu je, u našem slučaju, pratio i nedostatak sreće, s obzirom da Petar Mihaljević, Nikola Lučić, Dejan Mijanović i Stevan Banović zbog pehova nijesu završili sezonu – zaključio je on.

U cetinjskom “Lovćenu” ističu kako već razmišljaju o sljedećoj sezoni, kada očekuju još zapaženiji učinak.

A.T. / RTV Cetinje

Read 2188 times