srijeda, 28 jun 2017 14:51

Nabavljaju tri vozila na električni pogon

Na nedavnom zasijedanju Skupštine Prijestonice Cetinje, saopšteno je kako je grad putem donacija obezbijedio tri električna vozila koja će biti korišćena u turističke svrhe.

Ta informacija danas je potvrđena iz odjeljenja za evropske projekte u Prijestonici Cetinje, pri čemu je istaknuto kako su vozila obezbijeđena kroz grant Privredne komore Crne Gore i UNDP.

Grantom je predviđeno da četvrtinom sredstava budu finansirani projekti bazirani na energetskoj efikasnosti i mobilnosti, odnosno transportu. Nabavkom tih vozila, Cetinje će biti prvi grad u Crnoj Gori koji ima ovu vrstu prevoza - istakao je Miloš Ivanišević iz pomenutog odjeljenja.

U pitanju su tri vozila, čija je vrijednost između 120 i 140 hiljada eura. Do njihove nabavke, saopštio je Ivanišević, preodstalo je potpisivanje ugovora i tenderska procedura. Vozila će biti u funkciji tokom sezone, ali i van nje.

Dva vozila će tokom sezone prevoziti turiste pored spomenika kulture u samom gradu, ali i do Lipske pećine. Treće vozilo, čiji je kapacitet 15 sjedišta, prevoziće putnike ka Nacionalnom parku »Lovćen«, Rijeci Crnojevića i Njegušima. Van sezone vozila bi na istim relacijama bila na raspolaganju građanima Cetinja – kazao je on.

Sva vozila će biti spremna za sljedeću godinu, odnosno narednu sezonu, a uz nabavku pet električnih bicikala – saopštili su nadležni – obogatiće turističku ponudu grada.

M.S. / RTV Cetinje

Read 2567 times