srijeda, 04 oktobar 2017 16:39

Rekonstruišu dvoranu: U toku zamjena parketa, klubovi privremeno u Podgorici

U Sportskom centru u toku je rekonstrukcija dvorane. Dio radova već je završen, a u toku su oni najvažniji – rekonstrukcija dijela parketa i zamjena dotrajalog.

Iz "Sportskog centra" kažu kako prva veća rekonstrukcija nakon niza godina, uz podlogu, obuhvata uređenje hodnika prema svlačionicama i adaptaciju svlačionica, pri čemu je dio radova već završen.

Upravo radimo na rekonstrukciji parketa, pri čemu će na mjestima gdje je on dotrajao, biti postavljen novi. Završeni su, ili su pri kraju, radovi na rekonstrukciji hodnika, postavljanju pločica, a već je završena restaucacija svih svlačionica – kažu iz d.o.o. “Sportski centar” za Radio Cetinje.

Radovi vrijedni više od 30 hiljada

Oni ističu kako, uz "Sportski centar" i Prijestonicu Cetinje, rekonstrukciju finansiraju Direkcija javnih radova, ali i Košarkaški klub "Lovćen".

KK "Lovćen" je finansirao restauraciju dijela hodnika i svlačionica, pa će dvorana ispunjavati sve uslove za odigravanje utakmica ABA lige – dodaju oni.

Cjelokupni radovi vrijedni su više od 30 hiljada eura, a u "Sportskom centru" najavljuju da je završetak planiran za prvi novembar.

lipskabanner

Košarkaši protiv "Ohrida" u Podgorici, rukometaši žele da mijenjaju domaćinstvo

Sezona dvoranskih sportova je, u slučaju dijela cetinjskih klubova, već počela, a ostatak ekipa početak takmičenja očekuje tokom naredne dvije sedmice. Iz tog razloga, treninge i zvanične mečeve do prvog novembra održaće van Cetinja.

Kada je riječ o košarkašima "Lovćena", oni će u Drugoj ABA ligi do prvog novembra igrati jedan meč na domaćem terenu. U pitanju je susret drugog kola protiv "Ohrida", zakazan za 17. ili 18. oktobar. 

Ekipa trenira u dvorani "Verde" u Podgorici. Tamo ćemo odigrati i meč protiv "Ohrida". Nadamo se da će sve biti spremno do osmog novembra, kako bi meč protiv "Vršca" odigrali na Cetinju – saopštio je Radiju Cetinje Dejan Mlađen iz KK Lovćen.

Kako još nije objavljen raspored domaćeg šampionata, nije poznato da li će i koliko domaćih mečeva u tom takmičenju igrati van grada. Slično je i sa košarkašicama "Lovćena", koje takođe čekaju zvaničan raspored Prve lige.

Rukometaše Lovćena do novembra očekuje jedan domaći susret. U pitanju je utakmica protiv "Mojkovca", zakazana za 14. ili 15. oktobar. Trener RK "Lovćen" Zoran Abramović kaže kako ovih dana rade u Podgorici, a da zbog finansija imaju trening dnevno.

Ako dvorana ne bude završena, probaćemo da zamijenimo domaćinstvo sa ekipom Mojkovca, tako da i treće kolo odigramo u gostima. U slučaju da to ne bude moguće, onda bi pomenutu utakmicu odigrali u Podgorici – kazao je Abramović za Radio Cetinje.

Rukometaši "Lovćena 2" u Drugoj ligi će do novembra igrati dva domaća susreta - prvo protiv "Mornara", a zatim i protiv "Danilovgrada".

A.T. / RTV Cetinje  

Read 1303 times