O nama

Priča o najstarijem elektronskom mediju u Crnoj Gori počinje 27. novembra 1944. godine, kada se iz tek oslobođenog centra Crne Gore prvi put oglasio Radio Cetinje. Uz radijus do 150 kilometara, Radio Cetinje slušali su stanovnici kontinentalne Crne Gore, većeg dijela primorja i Sandžaka, a kako je vrijeme odmicalo – prvobitni program, baziran na izvještajima sa fronta, izmijenjen je i osavremenjen.

1949. godine radio je preseljen u Titograd, čime se gasi prvi elektronski medij, a nova stanica koja baštini datum početka rada Radio Cetinja kao sopstveni  dobija ime Radio Titograd. 

Rad medija obnovljen je 1991. godine. U vrijeme građanskog rata u Jugoslaviji i ekonomsko-političkih previranja u  državi, kada su uticajniji mediji poklekli, Radio Cetinje čuvao je dostojanstvo novinarske profesije. Krajem proteklog i početkom novog stoljeća, jedini lokalni medij na Cetinju iznjedrio je čitave generacije novinara koji i danas aktivno doprinose razvoju medijske zajednice na nacionalnom nivou.

Tokom 2011. i 2012. godine, preduzeće je transformisano – Radio Cetinje postao je RTV Cetinje, te uskoro sastavni dio postaju video servis Televizija Cetinje i internet portal „Cetinjski list“. Na taj način, najstariji elektronski medij u državi postao je još uticajniji u svojoj osnovnoj misiji – pravovremenom i objektivnom informisanju auditorijuma u prijestonom gradu.

Od 2017. godine, program Radio Cetinja postao dostupan i na internetu, a krajem 2021.g. je predstavljena redizajnirana, napredna verzija internet portala „Cetinjski list“.